Flowroom-logo-green

Hoitomuodot ja palvelut

Hieronta ja urheiluhieronta

Hieronnalla hoidetaan lihasperäisiä kiputiloja erittäin tehokkaasti. Hieronnan on todettu rentouttavan lihaksia ja myös vähentävän stressihormonipitoisuuksia, ja näin ollen hieronnalla saadaan hoidettua kokonaisvaltaisesti niin kehoa kuin mieltä. Hieronnassa käytetään monia erilaisia hierontaotteita, jotka valitaan aina asiakkaan yksilöllisen tarpeen mukaisesti.

Urheiluhieronnan avulla poistetaan työperäisiä ja liikunnan aiheuttamia jännityksiä, ehkäistään kiputiloja sekä hoidetaan rasitusperäisiä ongelmia. Urheiluhieronta palauttaa rasittuneen kudoksen sille ominaiseen kimmoisuuteen ja suoritusvalmiuteen. Urheiluhieronnan otteet ovat muuten tuttuja klassisen hieronnan otteita, mutta siinä korostuvat lihaksen säikeisiin poikittain suoritettavat otteet.

Purentalihashieronnassa käsitellään leuan, kasvojen ja pään alueen lihaksia, ja myös selkä, niska ja  kallonpohja hierotaan. Purentalihakset hoidetaan sekä suun ulko- että sisäpuolelta.

Raskausajan hieronta

Raskauden muuttuvaan kehoon saattaa tulla erilaisia kiputiloja, lihasjännityksiä tai turvotuksia,  joita voidaan helpottaa hieronnan avulla. Hieronta räätälöidään tarpeiden ja toiveiden mukaan, asiakkaan asentoa tuetaan tarvittaessa tyynyillä. Aikaa varatessa on hyvä mainita, että on raskaana.

Lymfahieronta

Lymfahieronta on rauhallinen ja kevyt hieronta, jossapyritään edistämään elimistön imunestekiertoa ja vähentämään siten turvotusta.Hoito suoritetaan hengityksen tahdin mukaan pumppaavin ja pyörivin liikkein. ’lymfahieronta sopii lähes kaikille ja on myös turvallinen raskaana oleville.

Osteopatia

Osteopatiassa tuki- ja liikuntaelimistön vaivoja hoidetaan pehmeillä ja rauhallisilla mobilisaatiotekniikoilla, joiden avulla pyritään lievittämään kipua ja/tai palauttamaan liikelaajuuksia. Tarvittaessa voidaan tehdä avuksi manipulaatiohoito, jossa kohdistetaan tarkkarajainen impulssi ohjaamaan nivelpintoja erilleen toisistaan, pysyen nivelen normaalissa fysiologisessa liikelaajuudessa. Alkuhaastattelu ja turvatestit varmistavat kivuttoman ja turvallisen hoidon. Tarvittaessa hoito sisältää lisäksi neuvontaa ja ohjausta erilaisiin liikeharjoitteisiin, joilla tuetaan kehon omaa paranemisprosessia ja estetään uusien oireiden syntymistä.

Jäsenkorjaus

Jäsenkorjauksella eli nikamakäsittelyllä saadaan apua moniin tuki- ja liikuntaelimistön vaivoihin, joihin on muualta vaikea löytää ratkaisua. Hyvin pienikin nikaman tai nivelen virheasento saattaa painaa nikamien välissä kulkevia hermoja. Jäsenkorjaus on pehmeä manipulaatiohoito, ja siinä käsitellään nikamia ja niveliä hyvin varovasti, liikutellen niitä alkuperäiseen asentoonsa. Hoidon apuna käytetään hierontaa ympäröivien lihasten kireyksien helpottamiseksi.

Tyypillisiä hoitoalueita:

  • lannerangan ja pakaraseudun kiputilat ja niiden heijasteet jalkoihin
  • rinta- ja kaularangan alueelta aiheutuvat pään, niskan ja käsien alueen kiputilat ja käsien puutuminen
  • tenniskyynärpää ja ahtautunut rannekanava
  • huimaus, päänsärky, silmä- ja korvaoireet

Jäsenkorjauksen perinne on hyvin vanhaa. Jäsenkorjaajia koulutetaan Suomessa Kaustisen Kansanlääkintäkeskuksessa.

Akupunktio

Akupunktion avulla hoidetaan tuki- ja liikuntaelimistön kiputiloja. Hoidon tavoitteena on herätellä elimistön omaa kivunlievitysjärjestelmää, sekä saada lihaksisto rentoutumaan.

Akupunktiota käytetään paljon apuna niska-hartiaseudun, selän ja olkapään kiputiloihin sekä erilaisiin päänsärkyihin ja migreeniin. Tutkimusnäyttö akupunktion toiminnasta näiden kiputilojen hoidossa on vahvaa. Kipua lievittävä mekanismi perustuu erilaisten endorfiinien erittymiseen sekä porttikontrolliteoriaan, jossa osa kipuaistimusta lähettävistä hermopäätteistä pysäytetään selkäydintasolla.

Dry needling

Dry needling eli kuivaneulaus on länsimainen hoitomuoto, jota tehdään akupunktioneuloilla. Kuivaneulauksessa akupunktioneuloilla käsitellään suoraan lihaksien trigger-pisteitä, jotka ovat lääketieteessä tunnettuja ja yleisiä myofaskiaalisten (lihas-sidekudosperäisten) kipujen aiheuttajia. Trigger-pisteet ovat herkistyneitä lihaksen osia, joissa osa lihassyistä on jatkuvassa lihassupistuksessa. Pisteet tuntuvat kireinä ja arkoina lihasjuosteina tai pisteinä lihaksessa. Niihin saattaa liittyä kipuheijasteita, jotka ovat kauempana varsinaisesta aiheuttajasta. Trigger-pisteiden käsittely parantaa kudoksen hapetusta, vähentää tulehdusta, parantaa verenkiertoa ja vähentää paikallista lihasjännitystä. Dry needling -hoidolla vaikutetaan tarkasti kipualueeseen, vaikka se olisi syvälläkin lihaksessa.

Lihaskalvokäsittelyt / faskiakäsittelyt

Faskialla tarkoitetaan lihaskalvoja, joka ympäröi ja menee läpi kehon jatkuvana kolmiuloitteisena verkkona. Lihaskalvokäsittelyssä hoidamme pehmytkudoksia joko lihasjännityksen, venytyksen tai liikkeen avulla. Käytämme apuna enimmäkseen käden eri osia ja joskus myös työkaluja kuten faskiarautoja. Lihaskalvokäsittely on hyvä tapa lisätä nivelten ja kehon liikelaajuuksia.

Yrityskäynnit

Teemme myös yrityskäyntejä Tampereen alueella, joko yksittäisille TYKY-päiville tai säännöllisille käynneille yrityksenne tiloissa. Tarvittaessa voimme järjestää taukojumppia hierontapäivän yhteydessä.  Ota rohkeasti yhteyttä ja sovitaan yhdessä toimiva kokonaisuus palvelemaan yrityksenne tarpeita.